Húsvéti, tavaszi hangulatban az apróságok

2018.03.28.
img

„E húsvét ünnepnek második reggelén Tudják azt már magik, mért jöttem ide én. Hamar hát előmbe, százszorszép leányok, Piros rózsavizem hadd öntözzem rátok! Aztán nyugodt szívvel innen távozhatok, Emlékül néhány szép piros tojást kapok." - szól a húsvéti magyar népdal.

Sokan gyűltek össze a Kiskunhalasi Népdalkör által vezetett családi délutánon, március 24-én, a kiskunhalasi városi könyvtárban. Közös énekléssel, néptánccal és játékkal telt a kellemes szombat délután. Húsvéti ünnepkör volt továbbra is középpontban a népdaltanulásnál és a játéknál. Április első hétvégéjére készülvén húsvéti kifestőket színeztek a gyermekek a szüleikkel.

A Pásztortűz Egyesület továbbra is szeretettel várja azokat a játszani, táncolni, énekelni, kézműveskedni vágyó gyerekeket és szüleiket, akik szeretnének megismerkedni az évkörhöz tartozó ünnepeink és jeles napjaink szokásaival.

A rendezvény most, mint 10 éve időről-időre a közérdekű önkéntesség keretében önkéntes diákok is segítették.

A programsorozatot a Csoóri Sándor Alap támogatja. Legközelebb 2018. április 28-án, szombaton 15 órától a kiskunhalasi városi könyvtárba jöhetnek az aprók táncára a családok.

Pásztortűz Egyesület