Indul a 31. Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánc Tábor

2016.08.07.
img

Táncház, foglalkozások és vetélkedők is színesítik a programot a 31. Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánc Táborban, amelyet vasárnaptól rendeznek Örkényben.

A világ különböző részeiről érkező zenészek, hangszerkészítők, kézművesek, énekesek és táncosok augusztus 12-én a dabasi Csutorás Strandfesztiválon, majd másnap Örkényben a nyilvános gálaműsoron mutatkoznak be.
A Birinyi József vezetésével megvalósuló Csutorás Táborban országos népdalkör- és zenekarvezetői képzés is indul - közölték a szervezők az MTI-vel. A tábor első napján Böde István és Böde Harkai Csilla vezetésével, a Góbé Zenekar zenészeivel tartanak táncházat, emellett kézműves foglalkozások, lovas kocsikázás és játszóház is várja az érdeklődőket.
Másnap Birinyi József dudával ébreszti a táborozókat, majd foglalkozásokat tartanak a különböző műhelyekben. Tábortűz, szalonnasütés moldvai, dunántúli és mezőségi táncház zárja a napot. Augusztus 9-én rendezik meg többek között a Győztesek Éneke gálaműsort az elmúlt év népzenei versenyein kiemelkedő eredményt elért ifjú tehetségekkel, a következő nap citerás, valamint dunántúli és szatmári táncház, míg augusztus 11-én a foglalkozások után tábori foci, hangszerkészítők mustrája és a Pengetős Trió koncertje is szórakoztatja a résztvevőket. A tábort bál és táncház zárja.

MTI