Vágta , western adott egyedi élményt az 51. Hortobágyi Lovasnapokra látogatóknak

2017.07.09.
img

Tiszacsege nyerte idén Hortobágyi Vágtát, de Debrecen, Hortobágy és Balmazújváros lovasa is ott lesz a szeptemberi országos döntőben. A pusztában első alkalommal rendezték meg a Nemzeti Vágta egyik előfutamát. A különleges, látványos sporteseményt Debrecen városa és a Hortobágyi Nonprofit Kft. közösen szervezte.

A Hortobágyi Lovasnapok az elmúlt évtizedekben a térség meghatározó és országhatárokon átívelő ismertségű rendezvényévé nőtte ki magát, amelynek legfőbb célja a Hortobágyra jellemző pásztorkultúra múltjának és jelenének, valamint a Mátai Ménes lótenyésztő munkájának, és  a ma is használt és működő fogatgyűjteményének megismertetése, népszerűsítése. A Hortobágyi Lovasnapok  a magyar lovasélet összegzése, melyben a profi lovasok éppúgy beletartoznak, mint az amatőrök és a lókedvelő felnőttek és gyerekek.

img

Az 51. Lovasnapokon nem hiányoztak az olyan hagyományos programok sem mint a csikós verseny, a fogathajtás vagy a díjugratás.

A lovasnapok díjugrató versenyein százan indultak, a western-verseny keretében pedig mintegy kétszáz lovas versenyzett a majd hatszáz borjú összeterelésével.

MTI