TAROT LABIRINTUS - AZ ÉLŐKÉP SZÍNHÁZ SZEMÉLYRE SZÓLÓ, INTERAKTÍV ÖNISMERETI ELŐADÁSA A KISCELLI ROMTEMPLOM KRIPTÁJÁBAN

2016.08.25.
img

Kihagyhatatlan, különleges képi kommunikáció a jól ismert Tarot kártya segítségével

Egy formabontó, élő, interaktív előadásra invitál az Élőkép Színház 2016 szeptember 3-án és 4-én Budapesten, a rendhagyó előadáshoz pedig rendhagyó helyszín illik: a Sziget Fesztivál nagy sikerű előadásai után most a Kiscelli Múzeum kriptája ad majd otthont a nem mindennapi élményszínháznak. A Tarot Labirintus kivételes előadásformát követ: kommunikációs helyzeteken keresztül önismereti előadásba, vagy ha úgy tetszik filozófikus szerepjátékba hívja a nézőt. A díszlet ez alkalommal egy ókeresztény kripta, melyben a látogató egyénileg bolyong, miközben a szereplők segítségével önmagát keresi, megismerve jelen élethelyzetét.

Nem egy hagyományos színházi előadásról, vagy színműről van tehát szó: itt a néző maga a főszereplő, aki a több ezer éves Tarot kártya szimbólumrendszerét követve, a belépéskor választott kártyalapok által diktált utat járhatja be, akár mind a 24-et. Amikor a néző elindul önmagát megkeresni és megismerni, a kripta kis tereiben rá váró Élő Tükrök – a kártyalapokról megelevenedett Nagy Arkánumok – mutatnak fel számára olyan reflexiókat, melyek az ő személyiségét vagy a jelen életszerepét a leginkább tükrözik. (A találkozások egyes élményeit érdemes menet közben lejegyzetelni, melyhez füzetet biztosítunk.) Egy órába átlagosan 6 találkozás fér bele, így aki minden szereplővel találkozni szeretne, annak a látogatás várhatóan közel 4 órás is lehet.

Az előadás a látogatót arra inspirálja, hogy elgondolkodjon az élet különböző archetípusos alapfogalmairól – melyek a Tarot lapjaiban felismerhetők – azok viszonyáról, és ezek jelenlétéről a saját életében, aktuális élethelyzetében. Az önismereti út célja az, hogy a látogató megértse és megélje a szerepét, és azzal kapcsolatosan olyan felismeréseket illetve elhatározásokat tegyen, melyek kihatnak majd az egyéni életére is.

Az Octopus Tarot Labirintus 2003-2014 között 12 éven át minden évben felépült a Sziget Fesztiválon, és számos további fesztiválon Győrben (Győrkőcfesztivál), Budapesten, Újvidéken (INFANT) és Lille-ben (Lille 3000) is vendégszerepelt már. Ez a negyedik alkalom, hogy a programot a labirintis nélkül rendezik meg, de korábban sikerrel szerepelt már „Tarot rendelő”, „Tarot kripta” és „Tarot kert” néven, utóbbi a Varga Márton Kertészeti Iskola japánkertjében.

„A Tarot Labirintus „meghívás az önmagunkkal való találkozásra, önismereti igényeink kielégítésére és vállalására – méghozzá egyénileg, ki-ki a maga útját bejárva. Egy felelősségteljes utazás, mely a Tarot egyes archetípusait megszemélyesítő labirintuslakókkal folytatott interaktív találkozások hatására mély lenyomatot hagy, és egyre mélyebbre és mélyebbre hatol a játék előrehaladtával. Egy valós tapasztalat, mely lecsupaszít és megváltoztat, átalakítja azt, aki belép...” (Daniele Rizzo)

Az előadás

• Helyszíne: Kiscelli Romtemplom Kripta, Kiscelli Múzeum, 1037 Budapest, Kiscelli u. 108, telefonszám: +36-1-250-0304
• Időpontja: 2016. szeptember 03-04. 14.00 – 19.30, belépés 14.00 – 18.00 között egyesével
• Hossza: egyéntől függő
• Nyelve: magyar, angol
• Ára: a bent töltött idő szerint, megkezdett fél óránként 1500 Ft

Az előadásra a regisztráció kötelező a www.livingpicture.org oldalon!
A regisztráció érvényes helyfoglalás, a jegyár a helyszínen fizetendő.
Amennyiben augusztus 28-ig regisztrál, úgy az első fél óra ingyenes!

Szereplők
1. Mágus: Visi Márton
2. Papnő: Kiss Anna
3. Uralkodónő: Törzsök Kata
4. Uralkodó: Zemlényi-Kovács Barnabás
5. Próféta: Fenyvesi András
6. Válaszút: Földvári Eszter
7. Kocsihajtó: Bérczi Zsófia
8. Igazságosság: Kreif Kinga
9. Remete: Tankó Barnabás
10. Sorskerék: Szabó Ági
11. Erő: Marosán Médea
12. Akasztott: Dulics Éva
13. Halál: Fenyvesi Boga
14. Mértékletesség: Jozifek Zsófia
15. Ördög: Sipos Orsolya és Gregory Chevalier
16. Torony: Kontur Balázs
17. Csillag: Csikós Nóra
18. Hold: Gulyás Anna
19. Nap: Hrotkó Heléna
20. Ítélet: Jobbágy Bernadett
21. Világ: Varga Heni
22. Bolond: Zemlényi-Kovács Zoltán
23. Föld: Gulyás Magda
24. Kapu: -

Művészeti és projektvezető, rendező: Bérczi Zsófia