Érdekes és különleges program Augusztus 20-án az Ópusztaszer Szeged közötti úton!

2016.08.03..
img

Augusztus 20. Nyílt Nap a Násztor Papír-manufaktúra Házban. Augusztus 20-21. 10-18 óra

A vendégeket belépődíj nélkül várják papírmerítés és könyvkötészet bemutatóra. Az érdeklődök kötetlenül kérdezhetnek beszélgethetnek a szakemberekkel, valamint e naptól megtekinthetik a kibővített állandó kiállítást a merített papír felhasználási területeiről, ezúttal a legújabb kender papírokra, albumokra, térkép reprintekre fókuszálva.

A közeli Ópusztaszer hangulatát megidézve ŐSEINK SOROZATUNKBAN VÖRÖS ILDIKÓ GRAFIKÁI láthatóak.

Elképzelték már, milyenek lehettek nagy királyaink és dicső őseink gyermekként? Hiteles ábrázolásaikat és az írott forrásokat felhasználva, a többszörös hazai és nemzetközi képzőművészeti versenygyőztes Vörös Ildikó grafikáin keresztül most egyedülálló időutazást tehetünk a múltba.

img Tradíció, hagyománytisztelet mégis eredetiség, egyediség, különlegesség - ez az, amit a merített papírból készült eszközök közvetítenek. Világunkat jobbá, barátságosabbá formáló tendenciák: újrahasznosított anyagok, megújuló növények felhasználása, a kézműves munka természetessége és igényessége együtt határozza meg a merített papír termékeket.

A Násztor Papír manufaktúra alapító papírmerítő mesterének Násztor Józsefnek munkái a világ számos tájára eljutottak. Kiállított a Vatikán meghívására Pompei tematikus kiállításon, több európai fesztiválon bemutatkozott már Franciaországtól Finnországig. A föníciai abc, a papirusz bölcsőjében Bibloszban több alkalommal tanította a papír merítést illetve részt vett a közel-kelet egyik legrangosabb fesztiválján - a XIV. Byblos Fesztiválon. Munkái nagy tetszést arattak a Los Angelesi Craft And Hobby Show-n.

Papírjait több filmben láthattuk már, sőt egy igazi Hollywoodi produkcióban, Nicolas Cage filmjében a Boszorkányvadászat-ban (Season of the Witch' ) lett "kellék főszereplő".

A papírmanufaktúra szeretettel várja azokat a vendégeket akik érdeklődnek a papír készítésének eredeti 2000 éves technikája iránt. A házban működés közben látható a merítő műhely, betekintést nyerhetnek a papír készítésének történetébe, könyvkötészeti munkákba. A házban több egyedi terméken, alkotáson keresztül látható példa a kézművesség, a kreatív ipar és más művészeti ágak kapcsolatára, mindez egy újszerű XXI. századi környezettudatos módon.

Bővebb információ:
Tel: +36-20-415-8800 +36-20-415-8160 - jozsef.nasztor@gmail.com

Megközelítés Busszal a Sándorfalva, Vegyesbolt megálló, ( Külterület Homokpusztai rész, az épület az Ópusztaszer felé tartó buszok megállójával pont szemben a túloldalon található.) Autóval a Szeged- Csongrád főútvonalon Sándorfalvától 5 Ópusztaszertől 7 km-re.

Térkép és képek a manufaktúráról: https://www.facebook.com/Papermanufactory