A TERMÉSZETTEL NEM LEHET KIBABRÁLNI

2016.12.01.
img

Tíz éve már, hogy a magyar világzenei élet egyik megkerülhetetlen figurája Nadapon vett házat. Családja számára keresett hétvégi telket és persze csendes alkotóműhelyt, ahol újabb és újabb darabjait komponálhatja meg.

A Vízöntő együttes, a Kolinda, az Etnofon Zenei Társulás frontembere véletlenül lett nadapi lakos. Ő Pázmándra szeretett volna költözni, hiszen művész barátai ott találták meg a nyugalmat, Kiss Ferencnek azonban ott már nem jutott megfelelő ház. Az ingatlanközvetítő nem adta fel, és meggyőzte a zenészt, hogy a közeli Nadapon éppen eladó egy remek parasztház.

Számomra nagy élmény volt belépni a Kicsi Ferkó portájára, mert neve ellenére nála nagyobb zenei tehetséget, egyéniséget keveset ismerek Magyarországon. Dalait gyermekkorom óta ismerem, ott kísértettek életem meghatározó pontjain, gondoltam egy merészet, őt választom kalauzomnak Nadapon.

A 62 évesen is nagyon elfoglalt művész éppen új lemezén dolgozik, amelyen a legnagyobb magyar népdalénekes dívák énekelnek majd. Kiss Anna költőnő verseire írt zenét Feri, és megnyerte Herczku Ágnest, Bognár Szilviát, Szalóki Ágnes és Paár Julcsit, hogy csodás hangjukkal tegyék teljesse ezeket a különlegesen csengő dalokat, amelyek közül néhány itt Nadapon, a Meleg-hegy lankáin állt össze.

Forrás: Turista Magazin

Szöveg, fotó és videó: Dabis Balázs Silvius