Szárnyalj Páva! - Védjegy

2015.09.05.
img

A nemzeti szuvenírnek álcázott bóvli elleni harc kezdetét vette!

Megújult a Páva védjegy. A Hagyományok Háza és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége (NESZ) együttműködéséből született összefogás egyik fő célja a magyar népi iparművészeti termékek hitelességét, minőségét és eredetiségét már több évtizede garantáló Páva védjegy megújítása. A védjeggyel ellátott termékek megvásárlásával értékes, eredeti magyar népművészeti és népi iparművészeti alkotásokhoz juthatnak az érdeklődők, s mindezzel a hagyományos magyar népművészet és népi iparművészet fennmaradását is támogatják.

A védjegy köztudatba emelését, népszerűsítését célzó kampány kezdete a Várkert Bazárban november 22-ig megtekinthető „Örökség és újítás – Kortárs magyar kézműves remekek” című kiállítás.

Minden kezdeményezés amely elválasztja az értéket a bóvlitól támogatandó és dicséretes. Mindazonáltal ez csepp a giccssivatagban. Az a félresikerült kézműves országimázs amely a budapesti vásárcsarnokban, a Váci utcában és a Várban fogadja a turistákat továbbra is elnyeli a forgalom döntő többségét. Szükség van a népművészek és kézművesek érdekvédelmi szervezeteinek agilis fellépésére, hogy a nívós kézműves termékek előnyt élvezzenek a kiemelt forgalamzás helyszíneken és az adózásban is pozitív megkülönböztetést kapjanak. Érezhetően növelni kell a tudatos vásárlók körét és elkötelezettségét. Így még hatása is lehet.